OF dichtbij?

Voor sommige reizigers is een verre bestemming een must, andere genieten ervan om parels dicht bij huis te ontdekken. Het één is niet beter dan het ander en net daarom hebben we er voor gekozen om beide uit te lichten. Lees hieronder meer over reizen dicht bij huis.

Moet je ver reizen om goed te reizen?

Uiteraard is het antwoord op deze vraag neen. Akkoord, ga je bewust op zoek naar een bepaald klimaat, omgeving of cultuur dan kan het zijn dat je hiervoor ver moet reizen, maar in het algemeen draagt het aantal kilometers niet bij aan de kwaliteit van je reis. Zeker afgelopen jaren hebben we geleerd dat mooi, rustig, avontuurlijk of imposant niet altijd gelijk hoeft te staan aan ver weg.

Soms zijn er zelfs redenen waarom dichtbij interessanter is, bijvoorbeeld bereikbaarheid, reizen met (jonge) kinderen, de taalbarrière en dergelijke. Er is dus geen juiste of foute keuze en daarom hebben we genoeg aandacht voor beide formules. Bij Vakantie Expo ben je aan het juiste adres voor zowel reizen dicht bij huis, als reizen verder van van huis.

Enkele voordelen van een vakantie dicht bij huis

Minder cultuurverschillen

Voor sommige reizigers is het leren kennen van andere culturen natuurlijk één van de hoofdredenen van reizen. Toch kan het af en toe ook aangenaam zijn om te reizen naar een plek waar het niet moeilijk is om elkaar te verstaan en te begrijpen en waar je niet uit je comfort-zone moet treden voor je avondmaal of activiteit.
Zeker voor kinderen is dit niet altijd even evident en is een reis waar minder nood is aan aanpassing vaak een goede keuze.

Spontaniteit wordt gemakkelijker

Verre reizen zijn vaak indrukwekkender, maar vragen ook veel meer planning. Er moet nagedacht worden over een plan B voor wanneer de zaken niet lopen zoals verwacht. Vaak is de streek, cultuur en wetgeving erg verschillend en onbekend. Wanneer je dicht bij huis blijft, blijf je vaak ook meer in je comfort-zone. Hierdoor wordt het wat gemakkelijker om spontaan en flexibel te blijven doorheen je reis.

Meer voldoening bij het ontdekken van verborgen parels

Vaak gaan we er van uit dat dichtbij gelijk staat aan minder interessant en vergeten we dat elke streek, of deze nu vlak bij de deur of ver weg ligt, zijn eigen troeven heeft. Dicht bij huis blijven betekent niet dat je geen prachtige stukken natuur, magnifieke historische bouwwerken of gezellige cultuurfenomenen kunt ontdekken. Meer nog, vaak ben je verrast door ze zo dicht bij huis te vinden, waardoor het alleen maar meer voldoening oplevert. Een reis ver weg plannen we meestal rond bezienswaardigheden, waar een reis dicht bij vaak meer gaat om het spontaan ontdekken of tegenkomen van deze unieke locaties.

Laat je inspireren!

Op de beurs is er een hele hal gewijd aan reizen zonder hiervoor ver te moeten gaan. Onze partners leggen graag uit wat er juist zo interessant is aan ons eigen land, onze buurlanden of andere plekken dicht in de buurt. Ze geven graag tips mee over hoe je de perfecte vakantie kan plannen en kennen als geen ander de verborgen parels dicht bij huis.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email