OF ietsje verder?

Voor sommige reizigers is een verre bestemming een must, andere genieten ervan om parels dicht bij huis te ontdekken. Het één is niet beter dan het ander en net daarom hebben we er voor gekozen om beide uit te lichten. Lees hieronder meer over reizen dicht bij huis.

Moet je ver reizen om goed te reizen?

Niet noodzakelijk. Maar vaak is een verre reis net iets indrukwekkender en blijft deze je iets langer bij. Dit heeft te maken met het feit dat een verre reis vaak vraagt om een open mindset, daar je meer zaken zult beleven en zien die je thuis nooit zult zien of meemaken.

Een verre reis is interessant wanneer je graag wordt ondergedompeld in het onbekende en kan genieten van andere culturen of een ander klimaat. Of natuurlijk wanneer je iets erg specifiek wil bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Chinese Muur, de Grand Canyon, noem maar op. Het vraagt iets meer planning, maar dat is vaak de moeite waard. Er is dus geen juiste of foute keuze en net daarom hebben we genoeg aandacht voor beide formules. Bij Vakantie Expo ben je aan het juiste adres voor zowel reizen dicht bij huis, als reizen verder van van huis.

Enkele voordelen van een verre vakantie

Grotere cultuurverschillen

Voor sommige reizigers is een andere cultuur en een andere taal een grote drempel. Anderen vinden het dan weer heerlijk om zich verstaanbaar te moeten maken met een paar woorden en een heleboel geïmproviseerde handgebaren. Vaak is het doel van een reis om nieuwe aspecten van de wereld te zien, aspecten die we nog niet kennen. Een verre reis voedt deze honger vaak iets beter, aangezien we harder worden ondergedompeld in culturen en gewoonten die we niet kennen.

Een intenser vakantiegevoel

Het zou verkeerd zijn om te stellen dat je dicht bij huis geen vakantiegevoel krijgt, maar hoe verschillender de bestemming is van je eigen land, hoe groter het gevoel dat je (letterlijk) ergens anders op de wereld staat. Dit draagt voor de meeste mensen bij aan het gevoel van vakantie, het gevoel dat je ontsnapt aan je dagelijks leven.

Leer de wereld kennen

Naast een ontspannende functie heeft een reis toch ook vaak het doel om meer te zien van de wereld. Wil je de Taj Mahal zien? Dan moet je naar India. Wil je de strikte Japanse cultuur zelf ervaren? Dan kan dat niet vanuit je zetel. Verre reizen zijn vaak niet beter omdat je meer kilometers aflegt, maar omdat je dingen ziet en ervaart die je dicht bij huis niet kan vinden.

Laat je inspireren!

Op de beurs is er een hele hal gewijd aan reizen naar verre oorden. Onze partners leggen graag uit welke waar je moet zijn voor het verwezenlijken van jouw vakantiedroom. Ze geven graag tips mee over hoe je de perfecte vakantie kan plannen en kennen als geen ander de must-sees over de hele wereld.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email