Nog even zomeren in het najaar?

Krijg je maar geen genoeg van de zomer, ben je nog op zoek naar avontuur of wil je er toch nog even tussenuit? Wij geven je 5 prachtige najaarsbestemmingen mee, voor nog dat laatste streepje zon of stevige portie cultuur!

Of Zakynthos

Een helderblauw zee en een parelwit strand: wie zegt daar nu nee tegen? Op Zakynthos geniet je ook in september en oktober van een heerlijk paradijselijk gevoel. Ga op excursie naar het wereldbekende Shipwreck Beach of zwem tussen schildpadden. Is de zee toch al iets te fris? Trek erop uit in het groene, bergachtige landschap en wandel tussen eindeloze olijfgaarden.

Of Split

Dé najaarsaanrader om te reizen volgens velen is Split. Dan is het heerlijk kalm in deze normaal erg drukbezochte stad aan de kust. Je bezoekt er in alle rust het historisch centrum en wandelt doorheen prachtige nationale parken met sprookjesachtige watervallen, zoals Plitvitce of Krka.

Of Valencia

In het najaar rijst het kwik in Valencia al snel naar de 30 graden. Aangezien Valencia aan de kust ligt, betekent dat nog heerlijk vertoeven aan het strand. Vanuit de stad vertrekken er bovendien schitterende dagtochten, zoals de befaamde rijstpluk in Albufera. Bovendien is Valencia vele musea rijk, dus aan culturele uitstappen geen gebrek!

Of Amalfi kust

De Amalfikust heeft zonder overdrijven een van de prachtigste panorama’s van heel Europa. In het najaar is het erg nog heerlijk zonnig en warm en zijn er een hele hoop minder toeristen te vinden. Ideaal dus voor de perfecte vakantiefoto! Je huurt er een auto en rijdt van Salerno tot Sorrento, terwijl je geniet van prachtige uitzichten én overheerlijke pizza.

Of Lyon

Lyon kan al eens iets frisser zijn in het najaar, maar daarom niet minder de moeite. Deze stad heeft een rijke historische geschiedenis en was ooit de hoofdstad van het Romeinse Gallië. De historische binnenstad staat op de historische werelderfgoed van Unesco, waardoor je er schitterende architectuur bewonderen. Lyon wordt verder ook wel de hoofdstad van de gastronomie genoemd, dus ideaal voor liefhebbers van de Franse Cuisine.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email